Pensioenopbouw voor zelfstandigen, bedrijfsleiders en medische beroepen

Meer dan 7 % van de zelfstandigen zien zich genoodzaakt om na zijn/haar pensionering te blijven werken. Het pensioen voor zelfstandigen is immers erg laag (gemiddeld 800 EUR), te laag voor vele zelfstandigen om comfortabel van te kunnen leven. Het is dus van belang dat u nu al vooruitdenkt naar uw pensioen en uw voorzorgen neemt. Kies daarom voor …

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen
Alle zelfstandigen kunnen dankzij deze formule op een veilige en erg rendabele manier een aanvullend pensioen opbouwen. Uw opgebouwd kapitaal is niet alleen beschermd, het levert u ook een mooi rendement op. Bovendien geniet u ook aantrekkelijke fiscale voordelen en betaalt u minder sociale bijdragen.
 
Individuele Pensioentoezegging
Bent u een zelfstandig bedrijfsleider, dan kunt u naast VAPZ ook voor een Individuele Pensioentoezegging (IPT) kiezen. Dit is een pensioenplan op maat voor elke bedrijfsleider gefinancierd door de onderneming.
 
RIZIV-contract
U bent arts, tandarts, kinesist of apotheker en geconventioneerd? Dan kunt u genieten van een RIZIV-contract. U bouwt dan aan een aanvullend pensioen zonder dat u ervoor hoeft te betalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer