Top Woning, zoveel meer dan een brandverzekering

Met Top Woning kiest u voor een echt vertrouwenscontract dat u de meest complete bescherming garandeert.
De Algemene Voorwaarden zijn opgesteld volgens een principe dat u grote zekerheid biedt:
“Alles is verzekerd behalve …”.

Troeven van Top Woning

Een schadegeval? U moet geen lange lijst met waarborgen en uitsluitingen doorploeteren om te weten of u gedekt bent. Voor ieder verzekerd risico bestaat slechts een beperkt aantal uitsluitingen die duidelijk zijn omschreven.
De rest is allemaal verzekerd! En dat is niet de enige troef van dit contract:

 • Een optimale bescherming, niet alleen voor uw woning, maar ook voor het kot van uw kinderen, uw gehuurde vakantieverblijven, lokalen die u huurt voor familiefeesten of uw garage gelegen op een ander adres dan uw woning. De Top Woning verzekert eveneens uw goederen die u tijdelijk verplaatst.
 • Een dekking Natuurrampen die verder gaat dan de wettelijke verplichtingen
 • Een ruime interpretatie van de notie ‘gebouw’: ook uw omheining, carport, sanitair, zonnepanelen, alarm- of domoticasysteem … zijn gedekt
 • 24 uur op 24 bijstand bij schade
 • Home Team voor een uiterst snelle en rechtvaardige vergoeding
 • Belangrijke kortingen voor jonggehuwden en nieuwe constructies

Top Woning dekt ook

 • Het kot van uw kinderen, gehuurde vakantieverblijven, lokalen gehuurd voor een familiefeest
 • Zonnepanelen, tuinhuisjes, breuk van sanitaire installaties.
 • NEW De meerkost verbonden aan het naleven van de nieuwe normen bij heropbouw of herstelling.
 • NEW In Diefstal, beide adressen in geval van verhuis gedurende 60 dagen, alsook agressie op straat.

Met de mogelijkheid om aangepaste dekkingen af te sluiten via specifieke packs voor de tuin, het zwembad, conflicten als huurder en/of eigenaar, … Bovendien biedt Bijstand Woning de nodige hulp in geval van schade, 24 uur op 24.
En in veel gevallen komt er een vakman ter plaatse om de nodige herstellingen uit te voeren.

Van 23/01/2016 tot 30/06/2016: 10 % op de premie


Deze korting is geldig gedurende de volledige looptijd van uw contract Top Woning en is van toepassing op de globale premie van dit contract (behalve de contracten Natuurrampen bij het Tariferingsbureau).

Voor wie?

 • Eigenaar bewoner
 • Eigenaar niet-bewoner
 • Huurder.

Type gebouw

 • Eengezinswoning
 • Appartement
 • Appartementsgebouw van minder dan 10 jaar oud.

Aanbod onder voorwaarden. Contacteer uw makelaar voor meer informatie over de inhoud en de voorwaarden van dit aanbod en deze verzekering.

 

Verlang meer van uw verzekering!

Uw zoon leert rijden en botst bij zijn terugkeer tegen het muurtje dat uw inrit afboordt.
De Top Woning vergoedt u wanneer een voertuig (zelfs het uwe) tegen uw huis, uw omheining, uw brievenbus … botst. En de notie “botsen” gaat nog verder, want zij springt bijvoorbeeld ook bij wanneer de vrachtwagen die uw nieuwe salon komt afleveren, de buizen en de tank die onder uw inrit zitten, beschadigt.

Wanneer u uw dak herstelt, laat u een dakpan vallen op uw nieuwe zonnepanelen.
De waarborg “Glasbreuk” dekt schade aan zonnepanelen (fotovoltaïsch, thermisch …), maar ook aan sanitaire installaties, koepels, verandaruiten …

Een hevige regenbui doet het rioolnetwerk overstromen en uw kelder loopt onder.
Uw Top Woning omvat een waarborg “Natuurrampen”. Die snelt te hulp in geval van overstroming, aardbeving, een aardverschuiving of verzakking en de overstroming of opstuwing van de openbare riolering.

Ligt uw woning in een zone met laag risico (zoals voor de meerderheid van bevolking geldt)? Dan geniet u bovenop de dekking voorzien door de wet nog bijkomende voordelen, zoals de beperkte vrijstelling van Top Woning of de vergoeding bij overstroming van voorwerpen die in de kelder op de grond stonden!

Op uw zolder heeft zich huiszwam ontwikkeld?
De huiszwam tast alle houten elementen in een recordtempo aan: het dakgebinte,de trap, deuren,de bekleding van muren of plafond… Top Woning ondersteunt u bij het rechtzetten van de situatie.

Uw stookolietank lekt en vervuilt zo de grond in uw tuin.
Top Woning vergoedt u zonder limiet voor de gelekte stookolie en levert een bijdrage tot 5.600 euro voor de bodemsanering! Met Pack Tuin kan dit bedrag bovendien nog verhoogd worden!

Tijdens een onweer veroorzaakt bliksem een kortsluiting. Alle apparaten onder spanning (diepvriezer, koelkast, computer, radio …) raken door de overbelasting beschadigd.
Elektrisch en elektronisch materieel verliest snel zijn waarde. Behalve met Top Woning. Deze apparaten worden gedurende 7 jaar vergoed tegen nieuwwaarde. En uw contract gaat nog verder: het vergoedt u bijvoorbeeld voor uw diepvriezer … en voor de voedingsmiddelen die erin zaten!

Tijdens een feestje gooit één van de kinderen een stuk speelgoed op uw nieuwe plasmascherm. Uw tv kan niet meer hersteld worden.
Gelukkig dekt de waarborg “Glasbreuk” van uw Top Woning ook de lcd- en plasmaschermen van tv’s, het glaswerk van meubels en de vitrokeramische kookplaten.

Alle vermelde bedragen zijn gebaseerd op ABEX 665 (01/01/08).

Disclaimer