/sites/IBP2/SiteCollectionImages/Retail/Home/assurer_piscine_EIGENAAR.jpg

Tuin Zwembad

Deze pagina delen PrintE-mail
Verzeker uw tuin en alles in en rond uw zwembad met een oplossing op maat. Om zorgeloos te genieten.

Pack Tuin

Waarvoor kan ik Pack Tuin gebruiken?

U bent gepassioneerd door uw tuin en wilt hem goed beschermen. Pack Tuin is een echte tuinverzekering en breidt de dekkingen van uw woningverzekering Top Woning uit naar uw tuin. Zo geniet u in alle rust van uw tuin. Een paar voorbeelden:

 • Door een hevige storm valt een boom om in uw tuin en vernielt heel wat beplanting.
  Pack Tuin vergoedt de schade aan de beplanting en de tuin én het verwijderen van de boom.
 • Uw opblaasbaar zwembad is lek en het weggelopen water beschadigt uw gazon.
  Dankzij Pack Tuin kunt u uw gazon laten herstellen.
 • Een barbecue loopt uit en u besluit om pas de volgende ochtend op te ruimen. Maar ’s nachts worden uw tuinmeubelen en barbecuestel gestolen.
  Pack Tuin vergoedt de diefstal, als u verzekerd bent tegen diefstal in Top Woning.

 

Wat biedt Pack Tuin voor mij?

U hebt schade aan uw tuin en uw tuinmeubelen door storm, hagel, overstroming of een ander gedekt schadegeval? Dan zal Pack Tuin de herstelling van uw tuin vergoeden. Dit geldt zowel voor de beplanting als voor de tuinmeubelen die buiten staan of ander tuinmateriaal in de openlucht. De maximale vergoeding bedraagt 31.208 euro* voor planten (maximum 624 euro* per plant) en 4.993 euro* voor tuinmeubelen (boven op de schadevergoeding die al opgenomen is in de basiswaarborgen van Top Woning).

Ook diefstal van uw tuinmeubelen of andere voorwerpen die buiten liggen (zoals de barbecue, tuingereedschap of tuindecoratie), is verzekerd tot 4.993 euro* als u verzekerd bent tegen diefstal in de woningverzekering.

Pack Tuin trekt de vergoeding voor de sanering van de bodem die door stookolie is vervuild, op van 6.265 euro* in de gewone woningverzekering tot 15.663 euro*.

 

Waar en wanneer ben ik verzekerd ?

​Uw tuinverzekering is geldig voor uw meubelen of beplantingen in uw tuin of op uw terras als uw woning in België ligt en verzekerd is in Top Woning.

 

Wat doe ik bij schade?

​U moet maar één telefoontje doen en een specialist neemt uw dossier ter harte. In dringende gevallen kunt u rekenen op bijstand de klok rond.​

 

Voor welke voornaamste risico's ben ik niet verzekerd?

​- De kosten voor gewoon onderhoud van uw tuin.
- Schade aan de oogst, andere dan aan oogstrijpe groenten en fruit voor eigen consumptie.
- De waarborgen in Pack Tuin gelden niet voor schadegevallen in natuurrampen gedekt onderde voorwaarden van het tariferingsbureau.

De lijst hierboven is niet exhaustief. Om de exacte omvang van de waarborgen te kennen, kunt u de algemene voorwaarden raadplegen door te klikken op onderstaande tab. U kunt deze ook gratis verkrijgen bij uw tussenpersoon.

Pack Zwembad

Waarvoor kan ik Pack Zwembad gebruiken?

U hebt heel wat geïnvesteerd in uw zwembad en u wilt dit uiteraard zo goed mogelijk beschermen. U kunt op Pack Zwembad, een uitbreiding van uw Top Woning, vertrouwen als u schade hebt aan uw binnen- of buitenzwembad. U hebt niet alleen een brandverzekering voor uw zwembad (ook bij natuurrampen), ook schade aan of diefstal (indien onderschreven) van al het zwembadmateriaal en –meubels is gedekt, ook als alles buiten stond. Bovendien zijn de liner, de luiken en het mechanisme, zonnecollectoren voor de verwarming en de technische apparaten (zoals de pompen of het filtersysteem) gedekt tegen alle schade. U moet zich geen zorgen maken als u familie of vrienden uitnodigt aan uw zwembad. U beschermt uw gasten tegen ongevallen in of aan de rand van het zwembad. Enkele concrete voorbeelden:

 • Uw hond neemt een plotse duik in het zwembad en scheurt daarbij de liner.
 • Uw waterpomp loopt vast door takjes en andere onzuiverheden en de motor verbrandt.
 • Een dief gaat ‘s nachts aan de haal met uw automatische schoonmaakrobot en uw strandstoelen.
 • Na een zomerse zwembeurt klimt u uit het zwembad, maar u glijdt uit en verstuikt uw enkel.

 

Wat biedt Pack Zwembad voor mij?

U bent met Pack Zwembad verzekerd voor volgende materiële schade aan het zwembad:

 • Alle materiële schade aan de luiken van het zwembad en het mechanisme, de liner en de zonnecollectoren voor de verwarming van het zwembadwater. De schade moet niet veroorzaakt zijn door een oorzaak die verzekerd is in de basiswaarborgen van Top Woning.
 • Schade aan het zwembad veroorzaakt door een natuurramp, huisdieren, wild, vee of paarden
 • De kosten voor het schoonmaken of vervangen van onverwacht vervuild zwembadwater dat onbruikbaar is geworden.
 • Het verlies van zwembadwater ten gevolge van gedekte schade.

U krijgt een vergoeding voor schade aan de technische apparaten van het zwembad (filtersysteem, pompen) die zich in een gesloten of technische ruimte bevinden.

U verzekert met dit Pack ook het zwembadmeubilair tegen schade veroorzaakt door het weer tot maximaal 4993 euro* (boven op de schadevergoeding opgenomen in de basisvoorwaarden van Top Woning), alsook de schoonmaakapparaten tegen diefstal (als u de waarborg diefstal hebt in uw Top Woning-contract). Zelfs als ze zich in de openlucht, in een open constructie of in niet-aanpalende bijgebouwen bevinden.

Als u of een van uw gasten het slachtoffer zijn van een ongeval in of rond het zwembad, vergoedt Pack Zwembad de medische kosten. De gewonden krijgen ook een vergoeding bij blijvende invaliditeit en overlijden.

 

Waar en wanneer ben ik verzekerd? ​

U kunt Pack Zwembad gebruiken voor binnenzwembaden en in de grond verankerde buitenzwembaden van uw woning in België die verzekerd is in Top Woning.

 

Wat doe ik bij schade? ​

U belt één keer en u wordt onmiddellijk geholpen door een specialist.​